Afectats per la Renda de Ciutadania del Gironés denuncien “la desesperació de milers de ciutadans”

Una nova Plataforma de perjudicats recorda per carta a Quim Torra que “hi ha polítics que cobren de 6.000 a 8.000 euros i d’altres no percebem cap salari”
Protesta contra la denegació de prestacions de la RGC per part del Go
Protesta contra la denegació de prestacions de la RGC per part del Govern català

La Plataforma d’Afectats per la Renda Garantida del Gironès (PARG), que es va crear el passat dia 1 d’abril a Figueres, ha adreçat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual li recrimina que “tant sols una mínima part de famílies han accedit a aquesta prestació”. La raó de la creació d’aquesta Plataforma és “la desesperació que comporta a milers de ciutadans de Catalunya no percebre cap ingrés econòmic i trobar-se a la misèria més absoluta, que no els permet viure amb dignitat”.

“És terrible que en un país com Catalunya,  milers de famílies estiguem en una situació tal de precarietat, que no puguem tenir ni llum ni gas per dutxar-nos, cuinar i escalfar-nos. Tampoc no podem alimentar-nos adequadament i això és desolador, sobretot, pensant en els nostres infants i avis. Així mateix, en no poder pagar el cost de l'habitatge, molts dels ciutadans ens trobem desnonats i llançats al carrer, amb la deplorable situació que comporta convertir-se en un sense sostre”, es llegeix a la carta, que recorda al president de la Generalitat que la Llei de la Renda Garantida va ser aprovada el 15 de setembre de 2017 després que arribés al Parlament amb l’aval de les 121.191 persones que van firmar la iniciativa legislativa popular que la promovia.

La PARG acusa el govern de la Generalitat de no posar en marxa la Llei tal i com s’havia compromès i li diu a Quim Torra que “vostè, com a responsable màxim del poble català, no pot acceptar que els seus ciutadans estiguem sotmesos a la degradació que suposa la pobresa absoluta” i que “molts estem sense cobrar res, i això va en contra de tots els drets humans. No es pot parlar d'una democràcia quan hi ha polítics que cobren quantitats de 6.000 a 8.000 euros mensuals i d'altres que no percebem cap salari amb tots els greuges  mentals i físics que comporta la misèria que pot derivar fins a  la mort per suïcidi o per malaltia”.

També suposa que Torra estarà d’acord amb que “no es pot estimar un país si no es procura per al benestar de la seva gent” i que “vostè governa no solament per una classe adinerada de Catalunya sinó per a tota la ciutadania que hi vivim”. Finalment, li demana que “posi fi a aquesta situació inacceptable i insuportable per a molta gent de Catalunya, i que com a màxim dirigent del govern  ordeni posar immediatament en marxa aquesta llei”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides