La Fiscalia veu clara la rebel·lió i no rebaixarà la petició de penes

Considera que la seva teoria es va reforçant a mesura que avança el judici de l'1-O
Judici a l'1-O al Tribunal Sumprem
Judici a l'1-O al Tribunal Sumprem

La Fiscalia considera que el delicte de rebel·lió que imputa a nou dels processats en el judici del Suprem s'està reforçant amb els testimonis que declaren aquestes setmanes.

Segons explica aquest diumenge El Confidencial, els fiscals no tenen intenció de rebaixar el tipus delictiu, i fins i tot creuen que l'argument de la rebel·lió té més consistència ara que fa cinc mesos quan van presentar l'escrit d'acusació. Així, la possibilitat d'una reducció de la petició de pena té ara menys marge que al novembre, segons apunta el diari.

Les tesis de la Fiscalia es fonamenten en la idea d'una "estratègia dissenyada" que es basava en l'actuació de les institucions catalanes conjuntament amb les formacions polítiques independentistes amb representació parlamentària i amb ANC i Òmnium Cultural.

En aquest sentit, els magistrats creuen que els actors per dur a terme el "resultat criminal pretès" van promoure "actuacions tumultuàries" al carrer amb milers de persones concentrades i amb els Mossos d'Esquadra "obeint les instruccions".

Per aquests fets, es demana fins a 25 anys de presó per a Oriol Junqueras, 17 per a Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i 16 per Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa. La resta de processats, Meritxell Borràs, Santi Vila i Carles Mundó s'enfronten a condemnes de set anys per malversació i desobediència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides