Comença la campanya sense els candidats que estan a la presó

El Suprem no concedeix la llibertat provisional als líders independentistes que van a les llistes
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha decidit no concedir la llibertat provisional a l'expresident del govern català, Oriol Junqueras, als exconsellers, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, ni a l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, perquè puguin participar en la campanya de les eleccions generals que comença aquesta mitjanit.

El Suprem ha optat per fer cas a la recomanació de la Fiscalia que s'havia mostrat contrària a la llibertat provisional dels líders independentistes que es presenten a les eleccions argumentant el risc de fugida, atenent que hi ha altres líders independentistes que van fugir de la justícia com és el cas del mateix expresident català Carles Puigdemont.

Així, els candidats al Congrés per JxCat, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, el candidat d'ERC al Congrés, Oriol Junqueras, i el candidat d'ERC al Senat, Raül Romeva, hauran de seguir la campanya electoral del 28-A des de la presó mentre segueix el judici en contra del procés al Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides