Què no es pot inaugurar però s’inaugura?

Ada Colau
Ada Colau

Davant de la convocatòria electoral està prohibit fer inauguracions. Això afecta, sobretot, els alcaldes de tots colors polítics que tenien programades tot un seguit de novetats, la qual cosa esperaven que els beneficiés electoralment. Però la decisió de Pedro Sánchez de convocar unes eleccions generals abans de les municipals ha fastiguejat els alcaldes.

Un exemple es va produir diumenge passat, quan l'Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, havia programat un acte per fer el canvi de nom d'un carrer a Gràcia. Però com la Junta Electoral ho prohibeix, els responsables polítics de Barcelona en Comú van avisar, via missatgeria instantània, que la no-inauguració tindria lloc igualment encara que sense discursos ni la presència de l'alcaldessa. Així, el carrer Secretari Coloma ha deixat pas a carrer de Pau Alsina, el nom que va tenir fins a l'entrada de les tropes franquistes el gener de 1939.

Pau Alsina era un teixidor de Gràcia que va arribar a ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona i diputat a Corts durant el segle XIX. En canvi, Joan Coloma va ser un català que va exercir de secretari d'Isabel i Ferran, els reis catòlics. Així mateix, Coloma també feia de secretari de la Inquisició.

Malgrat que no poden haver-hi inauguracions, sí que n'hi ha. Alguns alcaldes també ho substitueixen per una festa organitzada per alguna associació. El polític només fa que atansar-se a la festa i participar-hi com un veí més. Feta la llei, feta la trampa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides