Torra es nega a retirar els llaços grocs

El president comunica a la Junta Electoral que s'empara en el "deure de respectar" la llibertat d'expressió
Pancarta amb llaç groc al balcó de la Generalitat

El Govern català desafia l'Estat i es nega a complir l'ordre de retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics. La Junta Electoral Central (JEC) va reclamar dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que els retirés en un termini de 48 hores en considerar que "són símbols partidistes utilitzats per formacions que concorren a les eleccions".

L'executiu, però, ha comunicat a la JEC que tingui en compte el seu argumentari per reconsiderar l'exigència. En una carta feta pública aquest dimecres a la tarda, Torra raona amb el "deure de respectar" la llibertat d'expressió per mantenir exhibida la simbologia durant la campanya electoral.

El llaç groc, indicava la JEC en la seva resolució, "s'ha utilitzat per recordar a dirigents o candidats pertanyents a formacions polítiques que es troben en situació de presó preventiva". Oriol Junqueras, per exemple, és candidat d'ERC a les eleccions espanyoles, i també ho són Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull per part de Junts per Catalunya, o Raül Romeva (ERC) al Senat.

Pel que fa a l'estelada, l'òrgan electoral considera que "s'utilitza com a símbol de determinades formacions polítiques.

Aquesta exigència de la JEC apareix arran de la denúncia interposada per Ciutadans. En la sessió de control de la setmana passada, Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de la formació taronja, va indicar que demandaria al Govern si no retirava el llaç groc de Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides