El Constitucional refusa revisar la condemna d’Iñaki Urdangarin

Considera que el recurs no té especial transcendència constitucional per ser admès
iñaki urdangarin tv3
iñaki urdangarin tv3

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara que va presentar Iñaki Urdangarin contra la sentència del Suprem que el va condemnar a cinc anys de presó.

El ple ha tombat el recurs del cunyat del rei per unanimitat perquè diu que no té cap transcendència en l'àmbit constitucional.

Per tant, el TC considera que no s'estan vulnerant els drets fonamentals a la tutela judicial efectiva, a la llibertat ni a la presumpció d'innocència, tal com apuntava Urdangarin.

La sentència del Suprem ja és ferma, perquè primer el va condemnar l'Audiència de Palma per delictes fiscals, prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències.

El passat mes de juny, Suprem va confirmar la pena de presó encara que li va rebaixar en cinc mesos la condemna imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears.

El Suprem va veure "acreditat" que Urdangarin es va servir de "la situació de privilegi que gaudia com a conseqüència del seu matrimoni amb una filla de qui va ser cap de l'Estat" per aconseguir que el llavors president balear, Jaume Matas, contractés a l'Institut Nóos, l'entitat que dirigia al costat de Diego Torres.

Urdangarin actualment compleix condemna a la presó de Brieva, a Àvila.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari