El jutge Marchena avisa al responsable de difusió de la Generalitat per fals testimoni

Reprodueix vídeo

El jutge del Tribunal Suprem que està jutjant el cas de l'1-O, Manuel Marchena, ha avisat el responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, Jaume Mestre, del delicte de fals testimoni, no només pel fet de mentir sinó pel de no dir la veritat amb respostes evasives.

Marchena ha afirmat que "el tribunal no ha valorat el seu testimoni, però el que és evident és que està eludint algunes preguntes", després que Mestre hagués respost amb un "no" quan ha estat preguntat pel fiscal Jaime Moreno si "no és cert que va anar personalment a tractar amb Núria Llorach (presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual-CCMA) perquè es publiqués aquest anunci?", fent referència a la campanya sobre la consulta independentista de l'1-O que es va emetre a la televisió i la ràdio públiques catalanes.

El cas és que aquesta responsable de la CCMA, Núria Llorach, va declarar en la fase d'instrucció que sí que havia estat Mestre amb qui s'havia reunit per tractar de l'emissió de la campanya. Amb aquest rerefons, en acabar el torn de preguntes de la fiscalia el fiscal Moreno ha demanat al tribunal que es dedueixi fals testimoni per part de Mestre.

Jaume Mestre ha explicat al llarg de la seva declaració com a testimoni al Suprem que cap empresa va acabar cobrant per fer les diferents feines que van fer vinculades a les campanyes que es van encarregar des de la Generalitat per donar suport al procés independentista i a la consulta de l'1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides