Poble Lliure va pel seu compte

L'organització integrant de la CUP es desmarca del partit i decideix "explorar" una candidatura a les eleccions generals
Poble Lliure
Poble Lliure

Poble Lliure, una de les organitzacions integrants de la CUP, ha decidit "explorar una candidatura" a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril després d'haver impulsat, sense èxit, la presentació d'una candidatura per part la CUP.

La militància cupaire va descartar aquesta possibilitat fa uns dies, però Poble Lliure ha emès un comunicat on sosté que "cal una alternativa electoral que permeti, a les desenes de milers de catalans i catalanes mobilitzats, emetre un vot sòlid (nítidament republicà i d'esquerres), i útil, perquè servirà per avançar en la ruptura respecta el règim i no pas maquillar-lo".

Aquest darrer apunt xoca frontalment contra el plantejament expressat aquesta setmana pel diputat de la CUP Carles Riera, el qual va justificar la decisió cupaire de no concórrer a les generals, en una entrevista a TV3, esgrimint, entre altres arguments, que havien d'evitar generar expectatives i confiances relacionades amb les institucions espanyoles.

En el comunicat amb què reacciona a la decisió de Poble Lliure, la CUP expressa que ha activat "el mecanisme" i els "espais de debat" per respondre a un anunci que, això sí, considera "transcendental" i que afecta "directament al marc de relacions establert fins ara", ja que "pot tenir conseqüències en la  construcció de la Unitat Popular".

Poble Lliure manifesta que apostava perquè la CUP "assumís el rol d'articular una candidatura rupturista", tot argumentant que "no cal deixar espai ni al reformisme ni al neoautonomisme". "Volem emetre un vot que serveixi per denunciar públicament el caràcter autoritari de l'Estat i per fer del reconeixement del dret a l'autodeterminació, de la fi de la repressió i de l'ocupació, i de la defensa dels drets socials i la plena igualtat, els elements centrals de l'acció política", planteja.

Riera també va explicar a TV3 que la CUP tenia pendent de decidir si demanaria l'abstenció o el vot per la candidatura de Poble Lliure, si aquesta organització feia el pas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides