El Barça esquiva els símbols espanyols mentre duri el judici

Va suspendre un acte amb el COE per aquest motiu
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça

El FC Barcelona ha suprimit de les seves activitats institucionals fora de Catalunya qualsevol imatge associada als colors o a la bandera espanyoles. Fa una setmana, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) va haver de suspendre per aquest motiu un acte en el qual el FC Barcelona, representat pel seu president, Josep Maria Bartomeu, anava a subscriure un conveni de col·laboració tres bandes amb el COE i la Universidad Catòlica San Antonio de Murcia (UCAM).

Tot i que el club blaugrana està obert a establir llaços acadèmics i d’estreta cooperació amb qualsevol institució sensible i respectuosa amb la identitat, la història i tot allò que representa el club català, en aquest cas s’havia establert expressament que l’acte de la signatura tindria un caràcter privat, sense aparell de comunicació i sobretot sense cap imaginari susceptible d’identificar la imatge del club amb els símbols espanyols que acompanyen normalment la iconografia del COE.

La intenció del club era evitar, durant el judici de l’1-O a Madrid, una fotografia que pogués prestar-se a interpretacions polèmiques. No obstant això, malgrat el pacte de discreció acordat, el servei de premsa del COE va convocar els mitjans per a l’acte formal de la signatura, coincident amb el partit R. Madrid-Barça de les semifinals de la Copa.

Finalment, encara que la presentació, signatura i roda de premsa va ser anul·lada amb caràcter d’urgència de cara a la premsa, sí que es va formalitzar en privat. La jornada, ja de per si tensa per la coincidència a Madrid del judici del procés i la celebració d’un partit entre Madrid i Barça, es va revolucionar encara més al matí amb l’anunci de la posada en llibertat de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, també de judici a l’Audiència Nacional després de gairebé dos anys de presó preventiva.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides