Saavedra i Pérez refuten Forcadell per admetre iniciatives contràries al TC

Els representants de Cs i PSC a la Mesa del Parlament contradiuen la versió del president Roger Torrent
Espejo Saavedra

L'admissió a tràmit de les lleis de desconnexió per part de l'anterior Mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell ha esdevingut el tema central de la sessió vespertina d'aquest dilluns en el judici del Procés. I és que, després que l'actual president de la Cambra, Roger Torrent, ratifiqués l'actuació de la seva predecessora amb l'argument de no convertir l'òrgan rector del Parlament en un element censor, els representants de la Mesa per part de Cs i PSC, José María Espejo-Saavedra i David Pérez, han refutat aquest argument amb la premissa que una iniciativa legislativa no  es pot admetre si va contra l'ordenament constitucional.

"El normal és que s'admetin la majoria d'iniciatives de llei, però algunes no s'admeten", ha dit Espajo-Saavedra, contradint el que havia dit poc abans Torrent. "La inadmissibilitat és una facultat que té la Mesa, però queda matisada quan a més es té un deure legal", ha afegit l'actual vicepresident segon de la Mesa. "Es va voler treure importància a la suspensió del TC", ha resumit.

Arran d'això, Espejo-Saavedra ha contradit Torrent i ha defensat que "la Mesa del Parlament no és un òrgan polític, com és el ple, sinó governatiu que ha de complir el reglament, l'Estatut i la Constitució".

Un fil argumental que ha resseguit el representant del PSC a la Mesa, David Pérez. "S'admet a tràmit el que s'ajusta als requisits formals, sí, però també s'estudia el seu fons", ha explicat el diputat socialista per remarcar que s'ha de mirar si iniciatives legislatives, com les de les denominades lleis de desconnexió, "compleixen el reglament i la legalitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.