Policies i guàrdies civils critiquen que Zoido es renti les mans de l’1-O

L'acusen de no defensar els agents i no assumir la responsabilitat que "tenia com a màxim dirigent"
zoido
zoido

Sindicats policials i associacions de guàrdies civils han mostrat la seva "decepció" per les declaracions de l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido en el judici. Consideren que "se'n va rentar les mans" i no va defensar els agents.

Zoido, que va comparèixer dijous passat en el judici en qualitat de testimoni, va dir que l'1-O no va donar a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'ordre d'intervenir ni tampoc la de posar fi a les càrregues. Segons l'exministre, les decisions les van prendre els "operatius" i no ell, tot dient que "ells deuen saber, tècnicament, per què ho van fer".

Davant d'aquestes declaracions, el portaveu del Sindicat Unificat de Policia (SUP), Ramón Cosío, ha indicat que "alguna responsabilitat havia de tenir el màxim dirigent del Ministeri", però insisteix en la falta d'encert d'Interior a l'hora de designar "un militar", el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, al capdavant de les forces de seguretat de l'Estat i autonòmica.

Mentrestant, el portaveu de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Juan Fernández, considera que la declaració de Zoido va ser "decebedora" perquè "no va assumir la seva responsabilitat quan exercia com a ministre en aquella època".

Des de la Unió Federal de Policia (UFP), el seu portaveu, José María Benito, assegura que la compareixença de Zoido "va semblar més la d'un acusat que la d'un testimoni" perquè, entre altres coses, va estar "a la defensiva".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides