Inspecció de Treball investiga denúncies de la UGT per sexisme al MWC

La Conselleria ha anunciat que procedirà a instruir els expedients per intentar determinar si s'ha produït una discriminació sexista
Mobile World Congress

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha obert un expedient per investigar les denúncies presentades pel sindicat UGT per presumpta discriminació sexista en la selecció de personal per realitzar tasques durant la celebració del Mobile World Congress (MWC).

La Conselleria de Treball ha anunciat que procedirà a instruir els expedients corresponents a les denúncies presentades dilluns passat per aquest sindicat per intentar determinar "si els fets denunciats incorren en conductes contractuals que no s'ajusten a les lleis".

En concret, el departament assegura, en un comunicat, que indagarà de manera especial en aquesta ocasió si s'ha produït una actuació "discriminatòria cap a les dones". En cas que s'acreditin els fets, Inspecció afirma que "actuarà de forma expeditiva com s'ha fet en altres ocasions".

UGT va denunciar fa uns dies que els llocs de treball que crea el Mobile són "precaris, discriminatoris i sexistes" i que aquestes ofertes de llocs de treball contribueixen a seguir perpetuant els estereotips de gènere.

El sindicat va arribar a assegurar que en algunes ofertes es demanaven requisits com tenir una talla de 36/38, anar amb faldilla curta, maquillades i una alçada mínima d'1,75 centímetres, i que el sou podia anar en funció de la seva alçada.

En resposta a aquestes denúncies, l'associació organitzadora del Mobile, GSMA, ha assegurat que el congrés està compromès amb "garantir bones condicions de treball per al personal temporal" i ha expressat la seva confiança en què el personal empleat, a través de Fira de Barcelona, "no ha de complir amb un conjunt inacceptable d'estàndards per a l'ocupació al MWC Barcelona".

El sindicat afirma en un comunicat que falta control sobre les ofertes que publiquen aquests portals i ha exigit que tinguin regulació i transparència sobre sou, contractació, horari, experiència i formació.

A més ha demanat a Generalitat, Ajuntament de Barcelona i empreses que tinguin "tolerància zero" davant les condicions laborals que incompleixin la llei i incloguin discriminació de gènere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides