Artur Mas diu que no s’esperaven que l’Estat enviés la policia per l’1-O

L'expresident reconeix que no es va aconseguir que la consulta fos jurídicament vinculant
Artur Mas
Artur Mas

En la seva declaració com a testimoni al Tribunal Suprem en el judici als líders del procés, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que "mai vam pensar que la reacció de l'Estat seria enviar forces de seguretat per a intervenir en l'1-O".

En aquest context, Artur Mas ha afirmat que "Joaquim Forn (exconseller d'Interior) sempre ha dit que les actuacions dels Mossos són professionals", per justificar el paper que va tenir la policia catalana durant la consulta independentista.

Artur Mas ha insistit que "la meva recomanació va ser que, si s'anava a un referèndum, no es perdés la capacitat d'iniciativa institucional" com la de convocar eleccions al Parlament en cas que fos una possible sortida política.

Mas ha reconegut que "es va voler que el referèndum de l'1-O fos jurídicament vinculant, però no es va aconseguir", i que "sempre vaig escoltar la voluntat d'acordar els termes d'aquest referèndum amb el govern espanyol".

L'expresident de la Generalitat també ha afirmat que el llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya "analitzava diferents escenaris per a poder actuar, tenint en compte el mandat popular que teníem".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides