Sànchez nega que intentessin un assalt

El diputat i expresident de l'ANC diu que no va assumir "la seguretat de res" ni va obstaculitzar la comitiva judicial
Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

Jordi Sànchez, diputat de JxCat i president de l'ANC en el moment dels fets que es jutgen al Tribunal Suprem, ha negat durant l'interrogatori de la Fiscalia d'aquest dijous que haguessin mirat d'assaltar la Vicepresidència d'Economia mentre hi havia a l'interior una comitiva judicial. Així mateix, ha assegurat que mai va assumir "la seguretat de res" ni va obstaculitzar aquella comitiva.

Sànchez, que s'ha considerat "un pres polític" en "un judici polític", ha rebut insistents preguntes sobre els fets que van tenir lloc el 20 de setembre del 2017 a les portes de la Vicepresidència d'Economia. En particular, ha rebutjat com un "relat fals" l'atribució d'un suposat "intent continuat d'assalt".

Ha revelat, això sí, que va ser el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, llavors la primera autoritat policial del cos, qui li va demanar col·laboració i també ha indicat que el conseller d'Interior, Joaquim Forn, li va dir per telèfon que l'haurien d'ajudar en matèria de seguretat i ordre per permetre l'entrada de les persones que volgués la comitiva judicial.

L'expresident de l'ANC ha dit que s'ha volgut criminalitzar la concentració de protesta d'aquell dia esgrimint la destrossa de dos cotxes de la Guàrdia Civil. A més, ha declarat que no va demanar permís per pujar a un dels cotxes, des d'on es va dirigir als concentrats. "Jo puc ser independentista, però no idiota, i els guàrdies civils no van danyar els vehicles", ha respost en una ocasió. "Quan vaig arribar ja hi havia una muralla humana i no vaig veure els vehicles”, ha declarat també.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides