Borràs: “No vam comprar les urnes”

L'exconsellera de Governació afirma al Suprem que no es va usar "ni un euro" pel referèndum
Meritxell Borràs

L'exconsellera de Governació Meritxell Borràs ha participat en el torn d'interrogatoris d'aquest dimecres, després de les declaracions de l'exconsellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa i de l'exconseller de Territori Josep Rull.

Ho ha fet en una hora excepcional, ja que habitualment el tribunal acostuma a suspendre les sessions passades les 18.00 de la tarda. No obstant això, tal com ha anunciat el president de la sala, Manuel Marchena, la voluntat és accelerar els interrogatoris per iniciar ja els testimonis dimarts vinent.

Durant la seva declaració, ha entrat directe a deixar molt clara una cosa: "No vam comprar les urnes". Borràs ha assegurat que arran de les necessitats del seu departament van habilitar un acord marc per facilitar material electoral per a futures eleccions al Parlament, però que en cap cas va ser per la realització del referèndum.

De fet, l'exconsellera ha fet servir la mateixa frase que alguns dels altres acusats, en el sentit d'afirmar que no es va usar "ni un euro" pel referèndum. "Però ni el meu departament, ni la resta", ha declarat.

I ha volgut deixar molt clar que la firma del decret de convocatòria del referèndum va respondre a una "voluntat política" del Govern, com a conseqüència del mandat popular sorgit de les urnes: "La voluntat del Govern era expressar el compromís amb el referèndum, però insisteixo, no hi va haver despesa en el referèndum; hi havia la ferma voluntat que no hi fos, i això és així".

Per altra banda, també ha recordat que cap dels locals usats per l'1-O no van suposar costos a l'erari públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides