Finalment, Sandro Rosell no pacta i s’ho juga a tot o res en el judici

Malgrat les ofertes, pressions i el consell contrari de familiars i amics, l’expresident del Barça està convençut de la seva innocència i de poder demostrar-ho davant del jutge
Sandro Rosell
Sandro Rosell

Sandro Rosell no pactarà amb la Fiscalia malgrat les moltes pressions d’última hora rebudes des del seu entorn familiar, cercle d’amistats i de determinats poders davant un judici que s’intueix implacable i, en la línia agressiva de la instrucció i les mesures cautelars, acompanyat potser d’una condemna segura i superlativa.

L’expresident del FC Barcelona, acusat de blanqueig de capitals i de dirigir una organització criminal, ha deixat passar ara del tot l’ocasió d’admetre delictes i d’evitar seure ell mateix al banc dels acusats i també que ho faci la seva dona, Marta Pineda, podent reduir considerablement el risc de ser condemnada.

La gran decisió, assumida i consensuada per tots dos juntament amb els seus equips jurídics, es basa en la ferma convicció de poder demostrar la seva innocència absoluta enfront del que considera un escrit d’acusació suportat per meres especulacions, falsedats i indicis més fantasiosos que reals. Rosell, a més, ha acumulat al llarg dels gairebé dos anys de presó preventiva prou fúria i ràbia més que suficients per rebutjar la racionalitat d’un pacte i jugar-s’ho tot a la carta única del judici.

Existeix, per tant, un component personal i emocional afegit contra el qual no han pogut els nombrosos arguments a favor d’acceptar una condemna reduïda, una multa proporcionada i la llibertat a canvi d’una admissió dels fets i d’informació reservada sobre el veritable tema de fons. La veritat és que a l’expresident blaugrana el perseguia l’FBI per la seva presumpta vinculació i col·laboració amb Qatar intentant demostrar que el poderós regne del Golf havia subornat presidents de federacions i alts càrrecs de la FIFA per aconseguir organitzar el Mundial de 2022.

L’entorn de Rosell està convençut que el seu procés judicial, sense precedents ni justificació per a una repressió carcerària com la que ha patit, només tenia el propòsit d’arrencar-li una confessió que comprometés la reputació de Qatar. Ara, però, ja és massa tard per a tot, ja que entre altres qüestions de menor importància les investigacions de l’FBI, per les bones o per les males, no han donat com a resultat proves de suborn atribuïbles a Qatar.

 LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides