El narcosolar de Drassanes fa sortir els colors a Ada Colau

L’espai on s’havia de construir l’hotel Praktik s’ha convertit en un refugi de toxicòmans
El narcocampament de Drassanes posa de manifest la degradació del bar
El narcocampament de Drassanes posa de manifest la degradació del barri.

Les taules de ping-pong són una deixalleria improvisada: acumulen bosses, cartrons, mantes… Ja no ve ningú a jugar. Durant un temps van esdevenir un símbol contra la gentrificació del districte de Ciutat Vella, quan l’Ajuntament va col·locar les taules al solar de Drassanes on es volia construir un hotel de la cadena Praktik. Però el temps ha passat i el solar s’ha degradat de manera alarmant. 

El govern de Colau s’ha mantingut ferm en la seva negativa a concedir els permisos per a la construcció de l’hotel durant quatre anys, tot i que el procés judicial encara cueja. Aquesta era una de les mesures estrella del seu programa electoral, la moratòria dels hotels per evitar la gentrificació de la zona, però ara el solar s’ha convertit en punt de reunió de toxicòmans i traficants on les taules de ping-pong serveixen d’improvisats punts d’intercanvi.

El narcocampament, al fons del solar buit, arrecerat contra una paret mig ensorrada, està format per mitja dotzena de tendes de campanya, matalassos a terra i cartrons per intentar parar el fred i la humitat. Hi pernocten una vintena de toxicòmans que també aprofiten l’espai per consumir.

Tot i tenir el CAS Baluard a pocs metres, on podrien fer un consum net, és a dir, en un entorn condicionat i amb material esterilitzat, no hi volen anar. La dependència de les drogues fa que les consumeixin allà mateix, on els venen la paperina. Una ullada pel solar del Praktik fa posar els pèls de punta, està ple de xeringues, tovalloletes i brutícia…

La Guàrdia Urbana els fa abandonar el solar gairebé cada matí, però tornen al cap de pocs minuts. Cada cert temps educadors socials passen pel solar per intentar convèncer els toxicòmans que vagin a les instal·lacions de venopunció més properes, però sense èxit. L’únic que poden fer és donar-los un grapat de xeringues netes, potets perquè facin la barreja de drogues o desinfectant.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides