Catalunya perd inversions històriques pel no d’ERC i el PDECat als pressupostos de Sánchez

pressupostos
pressupostos

El veto a la tramitació del projecte de pressupostos generals de l'Estat per part d'ERC i el PDECat ha provocat que Catalunya perdi la inversió històrica més gran de l'Estat en infraestructures, de fins a 2.251 milions, incloent-hi 200 milions de pagaments pendents per la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Amb la pròrroga del pressupost del 2018, Catalunya rebrà 1.351 milions, 900 menys que amb el projecte del socialista Pedro Sánchez per a aquest any. La pròrroga pressupostaria també impedeix que el Govern central afegeixi facilitats financeres a les autonomies, es dona la circumstància que la Generalitat deu 57.500 milions a l'Estat, el que representa el 73 per cent del seu deute total.

El no dels partits independentistes als comptes de Sánchez també ha suposat que no arribin uns fons pel finançament dels Mossos d'Esquadra, que van ser preacordats en la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat el setembre de 2018. Es tracta de 700 milions en quatre anys per a millorar el finançament dels Mossos d'Esquadra. Aquesta xifra, que es va fixar de manera provisional i podia ser revisada, havia de compensar la despesa d'aquest Cos des de 2009, ja que ha crescut el seu treball com a policia integral i per la lluita contra el terrorisme.

Catalunya també s'hauria beneficiat de l'increment dels lliuraments a compte a les comunitats autònomes, comptabilitzat en uns 6.673 milions. Avui dia, aquest ingrés per a les autonomies perilla ja que el Govern es veuria sense possibilitats per a gestionar-lo, al no haver pogut aprovar los pressupostos. Segons ha pogut saber elEconomista, la Moncloa dubta que els lliuraments es puguin autoritzar a través d'un reial decret de llei (RDL).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.