Puigdemont ‘confia’ que l’Estat “rectifiqui”

L'expresident ha dit sobre l'1-O que "tothom" estava a les seves ordres
Puigdemont 'confia' que l'Estat rectifiqui
Puigdemont 'confia' que l'Estat rectifiqui

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha comparegut públicament a Berlín, acompanyat del seu advocat, Gonzalo Boye, coincidint amb l'inici del judici als dirigents del procés encausats que no van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola.

"Confio que durant el judici continua havent-hi l'oportunitat perquè l'Estat rectifiqui", ha manifestat Puigdemont, que a més ha afegit que l'únic desenllaç just és l'absolució perquè, segons ell, "no hi ha raons jurídiques, proves o fets, no hi ha crim".

Així mateix, ha considerat que es tracta d'un judici de caràcter polític que Espanya va tenir "l'oportunitat d'evitar", que  representa, a parer d'ell, una "prova de resistència" per a l'Estat de dret i un "test" per al sistema judicial espanyol.

L'expresident, que troba que el judici "apel·la a tots els demòcrates del món", s'ha atribuït la responsabilitat de l'1-O quan ha dit que tothom que estava a les seves ordres afronta ara "el pitjor crim que tenim, el de rebel·lió".

Declarat en rebel·lia pel Tribunal Suprem, l'absència de Puigdemont com a testimoni, malgrat la petició de les defenses, ha estat un dels temes sobra la taula en la primera sessió del judici als dirigents del procés.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari