Puigdemont ‘confia’ que l’Estat “rectifiqui”

L'expresident ha dit sobre l'1-O que "tothom" estava a les seves ordres
Puigdemont 'confia' que l'Estat rectifiqui
Puigdemont 'confia' que l'Estat rectifiqui

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha comparegut públicament a Berlín, acompanyat del seu advocat, Gonzalo Boye, coincidint amb l'inici del judici als dirigents del procés encausats que no van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola.

"Confio que durant el judici continua havent-hi l'oportunitat perquè l'Estat rectifiqui", ha manifestat Puigdemont, que a més ha afegit que l'únic desenllaç just és l'absolució perquè, segons ell, "no hi ha raons jurídiques, proves o fets, no hi ha crim".

Així mateix, ha considerat que es tracta d'un judici de caràcter polític que Espanya va tenir "l'oportunitat d'evitar", que  representa, a parer d'ell, una "prova de resistència" per a l'Estat de dret i un "test" per al sistema judicial espanyol.

L'expresident, que troba que el judici "apel·la a tots els demòcrates del món", s'ha atribuït la responsabilitat de l'1-O quan ha dit que tothom que estava a les seves ordres afronta ara "el pitjor crim que tenim, el de rebel·lió".

Declarat en rebel·lia pel Tribunal Suprem, l'absència de Puigdemont com a testimoni, malgrat la petició de les defenses, ha estat un dels temes sobra la taula en la primera sessió del judici als dirigents del procés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.