L’Audiència Nacional torna a estudiar si pot jutjar Trapero

Analitza les al·legacions de la defensa que argumenta que no té les competències
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

La secció primera del Penal de l'Audiència Nacional ha de decidir aquest dimarts si és competent per jutjar al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a part dels membres del cos que van formar la seva direcció durant els dies àlgids del procés a Catalunya. En concret s'acusa l'anterior cúpula dels Mossos per la seva actuació durant els incidents a la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017 i durant la consulta independentista de l'1-O.

L'Audiència Nacional analitza les al·legacions que ha presentat l'advocat de l'exsecretari general d'Interior, César Puig, a les que s'hi ha sumat l'exdirector dels Mossos, Pere Soler. No s'han sumat a aquestes al·legacions ni Josep Lluís Trapero ni la intendent Teresa Laplana.

Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puig, ha defensat que l'Audiència Nacional no té competències per conèixer els delictes de sedició i rebel·lió, que són dels que ha acusat la Fiscalia als acusats.

Es dona la circumstància que la secció segona del Penal ja va argumentar una tipificació que contempla la Llei Orgànica del Poder Judicial per considerar que l'Audiència Nacional és competent en aquest cas quan a l'inici de la instrucció va apuntar "perquè el delicte de sedició i que en el cas concret que es tracta d'investigar pot atemptat també contra la forma de govern".

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari