Sánchez reconeix Guaidó com a president legítim de Veneçuela

Reprodueix vídeo

Pedro Sánchez reconeix Juan Guaidó com a president legítim de Veneçuela. Espanya és el tercer país europeu que fa el pas aquest dilluns, després de França i Suècia. Més tard, s'hi ha afegit el Regne Unit. S'espera una allau de reconeixements, després que ha acabat l'ultimàtum que Brussel·les va donar a Nicolás Maduro perquè convoqués eleccions.

El president espanyol ha fet l'anunci des de la Moncloa, després que hagin passat els vuit dies que va donar a Maduro perquè convoqués les eleccions.

Sánchez diu que fa el pas havent-ho acordat amb els principals països europeus i de l'Amèrica Llatina, i recorda que el paper que ha de fer la comunitat internacional és controlar que el procés electoral es faci amb garanties i normalitat.

També ha apuntat que Espanya promourà un pla d'ajuda humanitària per pal·liar la situació que es viu a Veneçuela.

El president Maduro ha dit ser el líder de "la Veneçuela bona" i ha titllat de "covard" al president Sánchez, pel seu reconeixement a l'opositor Guaidó com a mandatari legítim. En cas d'una intervenció militar, ha afegit, les seves mans quedaran "plenes de sang".

Guaidó ha agraït el gest de Sánchez a través de les xarxes socials: "Agraïm al president Pedro Sánchez i a tot el Govern espanyol pel seu reconeixement i el seu suport a la nostra ruta de lluita per la democràcia".

D'altra banda, el Ministeri d'Afers Estrangers ha anunciat que desaconsella viatjar a Veneçuela "excepte per raons d'extrema necessitat".

Des de Catalunya, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha evitat valorar el reconeixement d'Espanya i altres països a Guaidó com a president interí de Veneçuela. "Aquí nosaltres no hi podem entrar", ha dit aquest dilluns en una roda de premsa durant l'assemblea de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània al Palau de Pedralbes de Barcelona. Bosch ha demanat "democràcia, drets humans i pau" tant pel país sud-americà com per a Catalunya i "tots els països del món".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides