Embolic entre el PDECat i JxCat pels pressupostos generals de l’Estat

Els exconvergents deixen en evidència el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya
Eduard Pujol

Mentre ERC anunciava que aquest dimarts presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, el portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, assegurava al Parlament que els diputats del PDECat al Congrés, hereus de CDC, farien el mateix però el pròxim divendres.

El problema està que des del PDECat han assegurat que "en nom del PDECat" parlarà el partit "quan toqui i de la manera que es consideri" deixant en evidència el portaveu de JxCat a la cambra catalana.

Eduard Pujol s'ha afanyat a assegurar, després de fer-li arribar la resposta del PDECat, que el seu anunci havia estat pactat i consensuat amb els exconvegents, assegurant que "en les pròximes hores el PDECat s'expressarà en termes molt semblants".

Es dona la circumstància que dins de les files de l'antiga Convergència hi ha sectors proclius al fet que es permeti l'inici de la tramitació dels comptes generals de l'Estat, mentre que els sectors pròxims a Carles Puigdemont volen que els comptes del govern central no tirin endavant de cap de les maneres.

Pujol ha concretat que el PDECat vol escurar el termini que li van donar al president del govern central, Pedro Sánchez, en el qual "el govern de Sánchez ja sap el que ha de fer per evitar l'esmena a la totalitat. No és cap secret: diàleg entre governs, terminis, facilitadors internacionals i parlar del dret a decidir dels catalans".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides