Puigdemont nega que els russos estiguessin darrere de l’1-O

L'expresident lamenta el silenci de la Unió Europa amb els líders del procés empresonats o fugits de la justícia
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident català, Carles Puigdemont, assegura que "la mà del Kremlin" no ha estat al darrere de l'organització de la consulta independentista de l'1 d'octubre del 2017. En una entrevista al diari rus Komsomólskaya Pravda, Puigdemont diu, al respecte, que no vol "perdre el temps amb aquestes barbaritats".

De fet, l'expresident català assegura que les informacions que van apuntar a aquesta possibilitat són "fake news", és a dir notícies falses i es remet a un informe que va fer el Parlament britànic que va defensar que no hi va haver cap ingerència secreta externa en l'1-O. En aquest context, Puigdemont ha assegurat que "la Barcelona independent serà amiga de Moscou".

Carles Puigdemont ha criticat també la manca de suport per part de la Unió Europea als líders independentistes que es troben a la presó pendents de judici arran dels fets vinculats al procés independentista. Però també lamenta que la UE no hagi fet costat als altres dirigents del procés que es troben fugits de la justícia espanyola.

Puigdemont insisteix en el fet que manté la disponibilitat de diàleg amb el govern espanyol perquè "mai rebutjarem el diàleg, la negociació i el referèndum com a instruments per trobar una solució política permanent a aquest conflicte".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides