Primer aval de l’Audiència de Barcelona a l’actuació policial durant l’1-O

Justifica l'ús de la força per part de la Guàrdia Civil a una escola de Sant Joan de Vilatorrada, on cinc votants van resultar ferits
La Guàrdia Civil, a Sant Joan de Vilatorrada, l'1-O
La Guàrdia Civil, a Sant Joan de Vilatorrada, l'1-O

L'ús de la força per part dels efectius de la Guàrdia Civil desplegats l'1-O a una escola de Sant Joan de Vilatorrada, on cinc persones van resultar ferides, era "necessari", segons la interlocutòria de l'Audiència Provincial de Barcelona revelada per Eldiario.es. Es tracta del primer aval de l'Audiència a l'actuació policial contra la celebració del referèndum d'autodeterminació convocat el govern de la Generalitat.

Segons l'Audiència, els agents van actuar amb proporcionalitat i estaven emparats per l'ordre d'impedir la votació, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquesta decisió confirma la resolució d'una jutgessa de Manresa que va rebutjar, entre més diligències sol·licitades pels denunciants, la identificació dels agents que van intervenir en aquell punt de votació de Sant Joan de Vilatorrada, així com la imputació del seu cap operatiu.

L'Audiència destaca que l'ús de força o violència era "necessari" per poder accedir a l'edifici perquè alguns ciutadans es van negar a deixar passar els agents. També indica que "per evitar mals majors als ciutadans que resistien pacíficament", els comandaments van optar "amb bon criteri", segons la resolució judicial, per concloure l'operatiu.

La mateixa secció de l'Audiència va decidir el contrari el passat mes de novembre i havia ordenat identificacions d'agents que van intervenir a un institut del mateix municipi, ja que considerava que en aquell cas no s'havia actuat amb proporcionalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides