Contra qui s’abraonen els hiperventilats processistes?

oriol guell i puig
Oriol Güell i Puig, en el punt de mira dels processistes hiperventilats

Contra Oriol Güell i Puig, un dels usuaris de Twitter crític amb el procés més influents, a qui algun cop s'ha confós amb el periodista homònim d'El País. Darrerament, piuladors processistes han especulat sobre qui hi ha darrere d'aquest àlies.

Alguns hiperventilats, en particular, han carregat contra ell a les xarxes, sobretot @DrSiera, que s'ha vantat d'haver-se "carregat la reputació i credibilitat dels editors de Politikon i de GüellLQF" i ha assegurat que Oriol Güell i Puig és una identitat falsa creada per persones properes a l'eurodiputat Ernest Urtasun.

També han carregat contra CTXT per haver publicat la setmana passada un minuciós article de Güell. Aquest mitjà digital ha acceptat excepcionalment que signés amb pseudònim adduint l'interès de la peça, que planteja quina seria la millor decisió per a la defensa dels dirigents del procés que seran jutjats aviat.

Güell hi argumenta, a partir dels fets del darrer any i mig, que la defensa no hauria de limitar-se a esgrimir que no hi va haver violència, sinó que hauria d'apostar per la veritat: dir que no ha existit cap rebel·lió perquè, amb els fets a la mà i més enllà d'escenificacions, es va evitar clarament executar una independència unilateral.

De manera destacada, assenyala que "l'independentisme va ajustar el calendari al màxim perquè la votació d'independència es produís quan el Senat tenia preparada l'aprovació de l'autorització per a l'aplicació de l'article 155". "Què hagués passat si el ple s'hagués convocat el dia 20, amb la tramitació en el Senat no conclosa?", planteja. I afegeix que ni l'independentisme ni la Fiscalia, per diferents motius, inclouen en els seus relats veritats tan significatives com aquesta.

Güell ja va alertar durant la jornada del 27 d'octubre del 2017 que la declaració d'independència donada per certa per molts mitjans llavors era en realitat fum, amb els documents i els fets a la mà.

Aquest mes de setembre, un programa de Catalunya Ràdio, Popap, l'ha posat en el punt de mira en etiquetar-lo de troll i de manipulador, emmarcant-lo a "la xarxa de Ciudadanos", per bé que els tuits de Güell no encaixen amb els posicionaments del partit d'Albert Rivera. Ja enguany, l'han blocat a Twitter tant la consellera Laura Borràs -segons Güell, "per dir que faria com ella i repiularia els tuits que parlessin del meu article"- com la influencer processista Pilar Rahola.

(Visited 647 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari