Nogueras: “L’independentisme està guanyant”

La vicepresidenta del PDECat diu que "tenim un suport majoritari de la societat de Catalunya" i que "si algú vol demostrar el contrari, que posi urnes"
Míriam Nogueras, a 'Els matins' de TV3
Míriam Nogueras, a 'Els matins' de TV3

La vicepresidenta del PDECat i diputada al Congrés, Míriam Nogueras, ha rebutjat que l'independentisme estigui frenant o reculant, idea que ha atribuït a un "marc mental", i en canvi afirmat en una entrevista a TV3 que "l'independentisme està guanyant".

En particular, ha dit què està guanyant "a nivell internacional", ja que "tota la farsa, que al final és l'excusa per no tractar el tema, a nivell internacional no ha colat". Seguidament, ha esgrimit el fet que "el nostre govern legítim és lliure a Europa excepte a Espanya".

Preguntada concretament sobre què ha guanyat l'independentisme internacionalment, Nogueras ha respost que "hi ha una declaració d'independència" i que "tenim un suport majoritari de la societat de Catalunya".

I quan la periodista Lídia Heredia ha interromput aquesta resposta per demanar-li que expliqués com compta aquesta suposada majoria, la diputada ha indicat que "tenim una majoria absoluta al Parlament de Catalunya. Que volem comptar persones? Fem un referèndum pactat". "De moment tenim un 1 d'octubre que també hem guanyat", ha afegit abans de manifestar que "si algú vol demostrar tot el contrari, que posi urnes, votem i ens comptem".

"Els altres no tenen un gruix més gran que el nostre, som més. Cada cop que posem urnes som més", ha rematat. Així mateix, ha titllat el judici als dirigents del procés de farsa i ha afirmat que "l'Estat espanyol està fent passes endarrere".

Bel i les formes
Per la seva part, el també diputat postconvergent Ferran Bel, ha explicat a la Cadena SER que la seva discrepància amb Nogueras, evidenciada quan aquesta va afirmar que votarien contra la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat, era "en les formes" perquè el partit no havia pres una decisió.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari