La Generalitat apuja els seus peatges un 2,2%

Aquest increment ha indignat els usuaris habituals d’aquestes vies
Peatge de la C 32

Els preus dels peatges de les autopistes de la Generalitat de Catalunya s’apugen un 2,2% a partir d’aquest 1 de gener del 2019. Així, el peatge dels Túnels del Garraf de la C-32 s’incrementa un 2,21% amb el qual els vehicles hauran de pagar 6,93 euros, i un increment del 2,11%, amb un import de 4,85 euros pels cotxes que usen el teletac de dilluns a divendres no festius. També la C-32 entre Sitges i El Vendrell passarà a costar 4,14 euros, un increment del 2,22%, i 3,04 euros als vehicles lleugers que usin teletac de dilluns a divendres no festius, el que representa un increment del 2%.

Aquesta mateixa via tindrà una pujada de preus d’entre el 2,16% i el 2,94% en el tram que va de Montgat a Mataró. Així els preus s’apujaran entre 0,35 euros i 1,42 euros segons les sortides de la via. Encara a la C-32, el preu del peatge de Mataró a Palafolls tindrà un increment del 2,17%, quedant en 2,35 euros. I el tram que va de Barcelona a Montmeló a la C-33 l’increment general serà d’un 1,5%, quedant el preu en els 1,35 euros.

Els Túnels de Vallvidrera tindran una pujada del 2,12%, el que suposa 4,34 euros en hores punta i 3,86 euros la resta d’hores. Pel que fa a la C-16 al Túnel del Cadí el preu s’incrementa fins als 12,07 euros, el que representa un 2,12% més respecte del 2018. El peatge del tram que va de Sant Cugat a Terrassa costarà 1,44 euros de dilluns a divendres, un 2,13% d’increment, i 2,62 euros els dissabtes i festius, un 2,34% de més. En aquesta mateixa via, la C-16, en el tram que va de Sant Cugat a Manresa el preu serà de 4,41 euros de dilluns a divendres i de 8,01 euros els dissabtes i festius, el que representa un 2,32% i un 2,17% de pujada respectivament.

Aquests increments a les autopistes de la Generalitat han provocat la indignació dels usuaris habitual d’aquestes vies. Especialment enfadats estan els membres de la plataforma ciutadana No Vull Pagar la C-32, que consideren que se’ls ha enganyat des del govern català amb aquests increments. Davant d’aquestes apujades de preus, la Xarxa per la Mobilitat del Baix Penedès i Garraf no descarta noves protestes, segons avança el Diari de Tarragona. A les autopistes que depenen de l'Estat, l'increment de preus per aquest 2019 serà de l'1,67%, mentre que l'any passat van pujar un 1,91%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides