Puigdemont, acusat ara de desviar 8 ME per a l’1-O

La fiscalia del Tribunal de Comptes també denuncia l’exvicepresident Junqueras i els consellers de l’anterior govern català
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El fiscal en cap del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torres, ha presentat una denúncia davant aquest organisme fiscalitzador de la gestió econòmica pública contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, a qui atribueix el desviament de 8 milions d’euros per a l’organització de la consulta il·legal de l’1-O.

La demanda es dirigeix contra un total de 17 alts càrrecs del govern de Puigdemont, inclosos l’exvicepresident Oriol Junqueras, els exconsellers i la interventora de la Generalitat, i xifra un presumpte desfalc que duplica el calculat durant la instrucció del jutge Pablo Llarena. La Fiscalia va xifrar en 3,07 milions la possible malversació en l’escrit d’acusació presentat al Tribunal Suprem.

No consten com a demandats, però, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que en el moment dels fets eren dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural, respectivament, i no càrrecs públics. En canvi, la denúncia es dirigeix contra els exconsellers Jordi Baiget, que va deixar el govern abans de l’1-O, i Santi Vila, que va plegar abans de la pseudo-DUI i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El fiscal en cap Torres, a més, s’ensuma que l’import final del suposat desfalc pot superar els 8 milions, ja que encara hi ha sota investigació partides assignades per les ambaixades de la Generalitat, oficialment, a activitats culturals.

La instructora de les diligències designada pel Tribunal de Comptes és la mateixa que va investigar el cas del 9-N, pel qual l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau van ser condemnats a retornar 4,9 milions d’euros. Es tracta de Margarita Mariscal de Gante, exministra de Justícia durant la primera legislatura de José María Aznar com a president (1996-2000).

El Tribunal de Comptes pot decidir, com en el cas d’Artur Mas, l’embargament preventiu de béns de Carles Puigdemont i els altres denunciats.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari