Torra considera la Constitució “una presó per a la llibertat d’expressió”

El president de la Generalitat rebutja assistir als actes del 40è aniversari de la Carta Magna
Torra, reunit amb els seus consellers
Torra, reunit amb els seus consellers

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comunicat al govern espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat que no assistirà als actes de commemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola del 1978.

En la seva carta, Torra titlla la Constitució de "presó per a la llibertat d'expressió i la capacitat de decisió dels ciutadans", tot i que també es refereix a la possibilitat d'haver-ne fet "una interpretació moderna, oberta i flexible". Segons el president català, "des de tots els aparells de poder" s'ha preferit  "una interpretació restrictiva, tancada, antiga i perpetuadora d'injustícies".

Pel que fa a l'autodeterminació que reclama com un dret de Catalunya, Torra indica que la Carta Magna en permet el reconeixement, però que l'Estat esgrimeix la "impossibilitat constitucional" com una "excusa sistemàtica" en comptes d'encetar un "debat democràtic" que generi "una solució política". Així mateix, troba que el poble de Catalunya ja ha manifestat que vol superar el marc constitucional.

A diferència de Torra, qui sí que assistirà a l'acte solemne pel 40è aniversari de la Constitució serà el rei emèrit Joan Carles I, cap d'Estat des de la restauració de la democràcia i fins al 2014.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides