Qui s’enfronta a sis càrrecs penals?

Andreu Subies
Andreu Subies

L'expresident de la Federació Catalana de Futbol, ​​Andreu Subies, s'haurà d'enfrontar a una sèrie de càrrecs penals de consideració com a resultat de la investigació oberta per l'Audiència Nacional en relació a un presumpte frau econòmic perpetrat sota el seu mandat en col·laboració amb el també ex directiu de la catalana Josep Contreras, investigat en la mateixa operació. Administració deslleial, apropiació indeguda, malversació de cabals públics, falsedat documental, corrupció entre particulars i delicte fiscal conformarien el llista dels delictes pels quals s'investiga l'expresident.

D'acord a les primeres estimacions els indicis apunten a un volum d'entre 400.000 euros i 2.000.000 euros els diners desviats mitjançant una sobre facturació d'obres a la pròpia seu de la FCF i delegacions. El diners provenien de la Mutualitat de Futbolistes amb central a Madrid.

Després de l'aportació de la documentació confiscada per la Guàrdia Civil en un registre operat a la seu de la Federació i de la Mutualitat de Futbolistes el passat dia 30 d'octubre el jutge Santiago Pedraz i el fiscal han coincidit a observar una sèrie d'infraccions que res tenen a veure amb l'aparença de no haver trencat un plat que el mateix Andreu Subies i el seu entorn mediàtic han aconseguit traslladar a l'opinió pública a Catalunya i en l'àmbit del futbol i l'esport català.

De fet, després d'aquest primer cop d'ull del magistrat a la documentació, que vindria a substanciar el motiu pel qual es va fer necessari el registre i la detenció del propi Subies durant una nit,  es van dictar mesures cautelars com l'obligació de presentar-se mensualment al jutjat per evitar el risc de fuga. Dit d'una altra manera, quan el jutge ha entrat més a fons en la possible desviació de diners ha pujat el grau de les sospites i dels indicis des de la instància judicial que, possiblement, separi aquest cas de la trama Soule pel qual també es troba investigat l'expresident de la Federació Espanyola Ángel María Villar.

En la causa s'investiga també al director general de la Mutualitat Catalana, Miquel Pardo, l'exsecretari de la FCF, Albert Baza, i José María Castillón, administrador general de la Federació.

Presumptament, Andreu Subies seria responsable d'haver-se beneficiat d'aquests diners no invertit en les obres federatives i cobrat pel promotor a favor d'una reforma en un restaurant propietat de l'esposa de Subies.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari