Borrell reitera que no dimiteix

El ministre diu que l'han multat perquè va renunciar a recórrer la sanció
Borrell, en un acte recent
Borrell, en un acte recent

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha reiterat aquest dijous que no presentarà la seva dimissió per l'afer Abengoa, exigida per Podemos i el PP, però no per Ciutadans. Ha argumentat que la multa que li ha imposat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), de 30.000 euros per un ús d'informació privilegiada considerat una infracció "molt greu", és "la lògica conseqüència" d'haver decidit no presentar cap recurs, decisió que vincula amb el fet de de ser ministre.

Borrell, que s'ha mostrat obert a comparèixer i donar explicacions com li demana Ciutadans, troba que la sanció que la CMNV li ha imposat s'està estirant com un "xiclet" per l'arribada de les eleccions andaluses i per una voluntat de pressionar al govern de Pedro Sánchez que atribueix a l'opisició.

Així mateix, el ministre segueix negant que hagués fet servir informació privilegiada. Ha adduït que l'import obtingut per la venda d'accions per la qual se'l sanciona representa "una part mínima de la cartera que disposava". I ha afegit que "si hagués tingut informació privilegiada ho hauria venut tot".

Rectifica sobre els indis
D'altra banda, Borrell ha rectificat les seves controvertides declaracions sobre els nadius americans. El ministre havia dit que als EUA "l'únic que van fer va ser matar quatre indis" i aquest dijous ha piulat a Twitter que "em vaig referir de manera excessivament col·loquial, la qual cosa lamento, a la quasi aniquilació de nadius americans en els actuals Estats Units per part dels colons. Ho vaig fer mentre explicava que construir una unió federal als EUA va ser més senzill que a Europa".

També ha escrit que els colons “es van unir per acabar amb els habitants primigenis d’Amèrica del Nord”, la qual cosa -afegeix- "es va fer, de fet, a gran escala i no s’ha de menystenir. Tot el meu respecte i solidaritat amb la comunitat nativa americana”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari