Els metges de primària estan convocats a fer cinc dies de vaga

Metges de Catalunya denuncien una sobrecàrrega assistencial i demanen millores laborals
Metges de Catalunya
Metges de Catalunya

El sindicat dels professionals de la salut pública, Metges de Catalunya, ha convocat els facultatius d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) a fer vaga els pròxims dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre.

Estan convocats a fer vaga més de 5.700 metges de capçalera, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs d'Atenció Primària, i aquesta serà la segona aturada del sector després de la que van fer fa deu anys els metges de primària a Barcelona en la qual també es demanaven unes reclamacions que són vigents segons els convocants.

Els metges de Primària reclamen millores laborals i exigeixen una reducció de la pressió assistencial que venen patint i que es van agreujar des de l'aplicació de les retallades en la sanitat pública catalana fetes pels governs de CiU d'Artur Mas, a partir del 2010.

Els convocants de la vaga demanen, també, que s'incorporin fins a 920 facultatius addicionals, i que els qui estan en plantilla puguin recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys.

Aquesta vaga se suma a la jornada de denúncia que Marea Blanca, que aglutina els activistes que defensen la sanitat pública, ha convocat pel 10 de desembre contra les llargues llistes d'espera que pateixen els ciutadans als CAP i als hospitals del país. Aquesta serà la tercera jornada de lluita amb aquest objectiu que se celebrarà aquest any, i sorgeix d'una iniciativa de la Marea Blanca de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides