El cas de Valtònyc va al Tribunal de Justícia de la UE

El Tribunal d'Apel·lació de Gant dubta sobre si cal considerar el marc penal del 2012 o el del 2015
Valtònyc y el ex-consejero Lluís Puig
Valtònyc y el ex-consejero Lluís Puig

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) s'haurà de pronunciar sobre el cas del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, que va marxar a Bèlgica el passat mes de juny per evitar la condemna a presó dictada per l'Audiència Nacional per delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries al rei i amenaces.

Abans de decidir sobre l'extradició demanada per la justícia espanyola, el Tribunal d'Apel·lació de Gant ha elevat al TJUE un dubte sobre el marc penal del cas. En concret, si ha de tenir en compte el del 2012, any dels fets pels quals es va jutjar el raper, o el del 2015, més dur. A partir de la resposta que rebi del TJUE, amb seu a Luxemburg, el tribunal belga decidirà sobre l'euroordre.

El setembre, la Justícia belga havia rebutjat el lliurament de Valtònyc perquè va considerar que els delictes pels quals se'l va sentenciar a tres anys i mig de presó no tenien equivalents a Bèlgica i que les manifestacions considerades delicte a Espanya les emparava la llibertat d'expressió. La Fiscalia, per la seva part, va decidir recórrer al Tribunal d'Apel·lació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides