Mor Macià Alavedra, home de confiança de Jordi Pujol

Recentment havia estat condemnat a dos anys de presó després de reconèixer que cobrava comissions il·legals
Macià Alavedra
Macià Alavedra

Aquest dissabte ha mort a Barcelona Macià Alavedra, exconseller del Govern de la Generalitat. Va ser una de les figures clau en els governs de Jordi Pujol, des del principi fins a pràcticament el seu final. De 84 anys, Alavedra, amb un tarannà liberal i pactista, era vidu de la pintora Doris Malfeito i arrossegava problemes de salut.

El llegat de l'exconseller s'ha vist tacat en aquests últims anys de vida pel cas de corrupció Pretòria, pel qual l'havien condemnat a onze mesos de presó i una multa de més de 3 milions d'euros; va arribar a un acord per no ingressar a presó en què reconeixia els delictes.

Alavedra va ser un dels homes clau dels governs de Pujol, amb qui va dirigir els departaments de Governació, Indústria i Economia. El que va ser un dels pares de l'Estatut de Sau va passar a l'exili francès bona part de la seva infantesa.

El 1997, després de negociar el pacte del Majestic que va investir president José María Aznar amb els vots de CiU, Alavedra va deixar la política activa i va passar a presidir Autopistes de Catalunya, una empresa pública. També va ocupar càrrecs a la concessionària Abertis. Va formar part del consell de notables de CDC i encara ara mantenia relació amb la família Pujol.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari