Junqueras, contrari a les llistes unitàries

El president d'ERC insta a no caure en la política de fronts
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

L'exvicepresident de la Generalitat fa una crida a posar fi a la política de fronts perquè és ineficaç, diu, per cohesionar el país. Ho fa en una entrevista a El Periódico des de la presó de Lledoners en què també fa autocrítica.

Oriol Junqueras diu que toca aprendre del passat i fer millor les coses en el futur. Ara bé, deixa clar que tota l'acció del govern de Carles Puigdemont es va fer amb la millor de les voluntats. I recorda que la seva aposta sempre ha estat la bilateralitat amb La Moncloa.

El president d'Esquerra demana no caure en les trampes dels que volen fragmentar el país, i especifica les constants provocacions per part de Ciutadans.

També creu que cal mantenir la centralitat i fer que ningú se senti exclòs del projecte independentista. Junqueras també fa un toc d'alerta a Pedro Sánchez, a qui avisa que si els vots dels republicans són bons per fer-lo president, també ho han de ser per les seves propostes.

Quant a possibles aliances amb el PSC, apunta que Miquel Iceta "ho ha posat molt difícil anant de la mà d'Albert Rivera", però deixa clar que els comuns són "una altra cosa" i "hi ha experiències de govern en ciutats com Badalona i Sabadell, molt positives".

A Puigdemont, li desitja "sort i encerts" amb el projecte de la Crida Nacional, ja que "l'espai posconvergent té tot el dret i la necessitat de fer una refundació reeixida", mentre "ERC vol ser el gran partit de l'esquerra central i progressista que aspira que Catalunya sigui més justa i digna i que per a això cal tenir un estat independent", i ho vol fer sumant la gent que va donar suport al 3-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides