Quina és la darrera martingala d’Aleix Sarri?

Aleix Sarri i Clara Ponsatí
Aleix Sarri i Clara Ponsatí

Aleix Sarri, l'assessor de l'eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa, destaca com un divulgador de boles favorables al procés pel seu ús poc rigorós de la informació que circula per les xarxes. La seva darrera perla informativa és un tuit on assegura que un editorial de The Economist "demana alliberar els presos polítics i retirar els càrrecs de rebel·lió". "Notable que una publicació tan unionista ho tingui clar. La victòria del President Puigdemont a Alemanya els ha posat nerviosos", comenta.

En realitat, es tracta d'un escrit fonamentalment elogiós envers Espanya i la seva trajectòria els darrers 40 anys que no fa cap referència a l'existència de "presos polítics", sinó que considera que el millor seria que els "presos catalans" fossin alliberats i acusats de desobediència a la Constitució.

També critica que l'expresident Mariano Rajoy no va trobar mai "un equilibri entre fermesa, comprensió i proporcionalitat" en l'afer català i que la judicatura espanyola, que considera "independent" però maldestra, va actuar de manera contraproduent en acusar Carles Puigdemont i el seu govern de rebel·lió.

Aquest editorial etziba més clatellades al relat oficial del procés que tampoc es veuen reflectides a la piulada de Sarri. Per exemple, indica que el nacionalisme català, "en bona part a causa de la crisi, ha mutat en un separatisme intolerant". Així mateix, destaca que Catalunya "ha estat dividida en dos per les accions dels seus separatistes" i que "el dret internacional, en efecte, no reconeix el dret a l'autodeterminació d'una regió en una democràcia avançada". "Cap polític europeu està disposat a tolerar això", afegeix The Economist.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides