L’Audiència investiga CDC i el PDeCat pel cas 3%

El jutge ha decidit ampliar la causa i investigar també la nova Convergència, que considera el partit successor
Artur Mas, amb Carles Puigdemont
Artur Mas, amb Carles Puigdemont

L'Audiència Nacional investiga Convergència Democràtica i el PDECat pel cas 3%. El jutge ha decidit ampliar la causa que ja estava oberta perquè considera que les formacions polítiques s'haurien pogut beneficiar de la suposada trama de corrupció. S'estan investigant alts càrrecs del partit que presumptament cobraven comissions il·legals a canvi de contractes d'obra pública.

El jutge José de la Mata ha decidit ampliar la causa i investigar Convergència Democràtica i el PDECat, perquè considera que és el partit successor. Concretament, el magistrat afirma que la creació del PDECat correspon a una simple transformació o canvi d'aparença d'una mateixa realitat, amb la finalitat de desconnectar-se de les responsabilitats que podia tenir Convergència.

Per això, els atribueix la condició de persones jurídiques i els investiga pels delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals.

El magistrat ja està investigant alts càrrecs del partit que haurien posat en marxa una estructura per finançar il·legalment la formació. Se'ls acusa de cobrar comissions d'empreses a canvi de contractes d'obra pública, que s'haurien pagat en forma de donacions que anaven a parar a fundacions estrictament lligades a Convergència Democràtica. Segons la interlocutòria, les presumptes donacions irregulars serien de més d'un milió d'euros.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides