Sánchez, respectuós amb la decisió alemanya

L'eurodiputat del PP González Pons exigeix suspendre l'Acord Shengen a Espanya
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu “respecte” per la decisió de la justícia alemanya d’autoritzar l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont només per malversació de cabals públics, i no pel delicte de rebel·lió o sedició, tot i que ha matisat que “el més important” és que serà jutjat a Espanya.

“Nosaltres hem d’acatar les sentències, encara que després ja en el terreny polític puguem coincidir en el fet que aquesta és una crisi política que necessita una solució política”, ha afegit.

La reacció del Partit Popular ha estat més contundent. El cap de files dels populars espanyols a l’Eurocambra, Esteban González Pons, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “suspengui” l’aplicació de l’Acord Schengen –pel qual es va suprimir el control de les fronteres interiors en diversos estats d’Europa– a Espanya fins que “s’aclareixi” si el sistema d’ordres europees de detenció “serveix per a alguna cosa o no”. “Avui és un dia molt trist pel procés d’integració de la Unió Europea perquè s’ha demostrat que l’euroordre no funciona i en aquestes condicions el tractat de Schengen és un risc pels països de la UE”, ha assegurat González Pons.

En termes similars s’ha pronunciat el portaveu adjunt del Grup Popular al Congrés, Carlos Floriano, que ha demanat al Govern espanyol que treballi per millorar el sistema de l’euroordre perquè “a Europa no hi pot haver santuaris polítics per a ningú que se salti la llei”.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que torni a controlar les finances de la Generalitat després de la decisió de la justícia alemanya d’extradir l’expresident per malversació.

La portaveu parlamentària de Catalunya En Comú – Podem, Elisenda Alamany, ha demanat a la fiscal general de l’Estat que “retiri” les acusacions de rebel·lió dels polítics independentistes perquè “ja no se sustenten”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari