Bèlgica deixa Valtonyc en llibertat provisional

El raper ha manifestat que confia en la justícia belga
Valtonyc
Valtonyc

El raper Valtonyc, condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona per les seves cançons, ha comparegut aquest dijous al matí davant la justícia belga, que l’ha deixat en llibertat mentre es resol l’euroordre de detenció que hi ha sobre ell.

Poc després de les cinc de la tarda d’aquest mateix dijous Valtonyc ha fet una roda de premsa per explicar-se davant dels periodistes. Ha dit que no s’ha amagat mai i que confia plenament en la justícia belga, perquè, segons ell, “ha demostrat ser una justícia independent sempre i estar al costat dels drets humans i dels drets fonamentals”.

Valtonyc ha explicat que el tercer dia que va arribar a Bèlgica ja tenia feina, casa i mòbil. Ha explicat que viu a la ciutat de Gant, i s’ha mostrat satisfet perquè la feina que fa és de dissenyador de pàgines web, que és el que havia estudiat a Mallorca, però que encara no havia pogut exercir.

L’advocat Simon Beckaert, que també forma part de l’equip que defensa l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers que són a Bèlgica, ha assegurat, després de la compareixença de Valtonyc davant de la justícia, que també guanyaran aquest cas.

Valtonyc va marxar d’Espanya el 24 de maig, quan acabava el termini que l’Audiència Nacional li havia dictat per entrar a presó.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari