Arriben els immigrants de la flotilla Aquarius

Un dispositiu de 2.320 persones atén a València els 630 rescatats davant Líbia fa una setmana
Aquarius
Aquarius

Aquest diumenge han arribat al port de València les tres embarcacions que porten 630 persones a bord rescatades fa nou dies a alta mar al Mediterrani oriental. El primer vaixell que hi ha atracat és el Dattilo, gairebé quatre hores després, l’Aquarius, i a la una del migdia, l’Orione.

El govern espanyol ha anunciat que els donaran un permís de residència de 45 dies i una targeta sanitària. Un cop identificats tots els immigrants se’ls ha traslladat en autobusos a centres d’acollida i a l’hospital els que ho necessitaven.

Entre els tres vaixells hi havia més d’un centenar de menors no acompanyats i una vuitantena de dones, algunes embarassades.

Més de 2.300 professionals i voluntaris estaven preparats al port per atendre’ls. Hi havia personal de la Creu Roja, traductors, assessors jurídics i policies.

Gairebé la meitat dels voluntaris eren de la Creu Roja, i la resta, traductors o policies. Un cop a port, la prioritat ha estat l’atenció mèdica.

Els immigrants han baixat dels vaixells en grups de 20 persones, han rebut un número d’identificació sanitària i assistència jurídica.

Els que han estat traslladats a l’hospital són els primers que han disposat de targeta sanitària.

L’Aquarius ha entrat a port a tres quarts d’onze del matí, més tard del que s’esperava. El vaixell ha estat una bona estona fent temps a l’entrada del port perquè acabés el desembarcament del Dattilo, que l’ha precedit.

A bord hi havia 106 persones, les més vulnerables de l’expedició: dones embarassades i nens, alguns de menys de cinc anys. A les onze han començat a desembarcar i rebre les atencions dels voluntaris.

El vaixell ha tocat port després de vuit dies de viatge per arribar a València des que va rescatar els immigrants i de negar-li l’entrada a ports d’Itàlia i de Malta.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari