Pla de xoc contra el 155

El Govern vol combatre legalment l'article i recuperar les 12 lleis anul·lades pel Constitucional
Elsa Artadi
Elsa Artadi

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, ha comparegut per primera vegada en roda de premsa després de la segona reunió del Consell Executiu per anunciar una bateria de mesures encaminades a combatre legalment l’aplicació de l’article 155 a Catalunya un cop que el precepte ha deixat d’estar en vigor, i per recuperar les 12 lleis anul·lades pel Tribunal Constitucional de manera cautelar després de ser recorregudes per l’anterior Govern del PP.

A més, el Govern ha decidit afegir-se al recurs que Podem va presentar contra l’acord del Senat pel 155 tant pels procediments que ho van activar com l’abús en el seu ús.

Artadi també ha anunciat que la setmana vinent es nomenarà el Comissionat per al Desplegament de l’autogovern, “el comissionat del 155” com la mateixa Artadi s’ha referit, perquè avaluï els efectes de la suspensió de l’autogovern i elabori un pla de xoc per pal·liar els efectes tant en les administracions com en la ciutadania.

A la reunió del nou Executiu, els consellers han decidit sumar-se a la querella de Torra contra Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría i s’ha acordat enviar una carta als mandataris de governs europeus sobre “presos polítics, exiliats i persecució de drets”.

En aquest sentit ha assenyalat que la seva petició no és d’acostament dels presos sinó el seu alliberament.

Artadi també ha dit que la trobada entre el president català Quim Forn i l’espanyol Pedro Sánchez encara està pendent de data. Per ella, la cita se celebraria “demà mateix”.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari