Boya a Llarena: “La sentència està dictada”

L'exdiputada de la CUP s'ha encarat al jutge i aquest li ha respost: "Si vol, la processo per rebel·lió"
Título de la imagen
Título de la imagen

Els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila -els únics que no estan acusats de rebel·lió- i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya han comparegut aquest matí al Suprem.

El jutge Pablo Llarena els ha comunicat el seu processament pels delictes de malversació de cabals públics i desobediència en el cas dels exconsellers, i només desobediència en el cas de Boya.

Les compareixences han estat molt breus. Borràs, Mundó i Vila només han respost les preguntes dels seus advocats. A la sortida del tribunal, Santi Vila ha negat que hi hagués malversació l’1-O.

Mireia Boya, que ha tancat aquesta ronda d’indagatòries, s’ha adreçat al jutge i li ha indicat que la sentència ja està dictada. Ha afirmat que el judici real serà en instàncies internacionals.

L’exdiputada també ha dit que no li sembla just que per demanar un debat al Parlament se la processi per desobediència i a Carme Forcadell per permetre’l, per rebel·lió. I Llarena li ha respost: “Si vol, la processo per rebel·lió”.

Aquest dilluns van rebre la comunicació els exmembres de la mesa del Parlament que estan en llibertat –Anna Simó, Lluís Guinó, Lluís Corominas i Joan Josep Nuet-, que van invocar la seva inviolabilitat parlamentària per tramitar les lleis de desconnexió.

Amb les compareixences d’aquest dimarts, el jutge ha comunicat el processament als 25 encausats d’aquest procediment.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari