Rull diu a Llarena que estan a la presó per haver guanyat les eleccions

L'exconseller ha denunciat que la justícia espanyola està sotmesa al poder polític
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha dit al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena que “no estaríem aquí jutjats si no haguéssim guanyat les eleccions”, segons asseguren fonts presents en la declaració indagatòria a la qual s’ha sotmès aquest dimarts.

Josep Rull, segons aquestes mateixes fonts, ha carregat contra el judici, que ha qualificat de “mer tràmit” al que s’hauran de sotmetre els líders independentistes catalans pels fets del procés independentista, especialment per la celebració de la consulta de l’1-O i per les posteriors decisions que es van prendre per aconseguir la independència de Catalunya.

L’exconseller de Carles Puigdemont ha aprofitat per carregar contra el Tribunal Suprem i contra els membres del Consell General del Poder Judicial en considerar que les decisions que han pres han anat canviat en funció de l’actualitat política.

Per a Rull, aquests òrgans judicials i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, han anat dient tot el que aniria passant amb els processats, amb la qual cosa o bé la Justícia no és independent o bé “tots els que parlen tant són oracles”.

Rull ha dit a Llarena que ha perdut el prestigi que tenia perquè està prenent decisions que li venen marcades. Aquí, l’exconseller ha comparat la justícia espanyola de la qual es fa a la resta d’Europa, denunciant que a Espanya s’ha obert un procés judicial per “expressar idees”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari