La Guàrdia Civil assenyala 50 responsables del procés

Llarena rep un informe sobre l'actuació de suposats membres dels comitès estratègic i executiu, cinc integrants de la Mesa i alts càrrecs de la Generalitat
govern de la generalitat puigdemont
govern de la generalitat puigdemont

La Guàrdia Civil ha remès al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena un informe sobre l’actuació de 50 persones que assenyala com a figures clau en l’intent de culminar el procés independentista.

A banda de l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras, considerats principals responsables, s’assenyala com a membres d’un comitè estratègic la secretària general d’ERC Marta Rovira -pels preparatius del procés de ruptura-, les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya, -per la suposada presència en determinades reunions i la presentació de propostes sobre la DUI-, l’exvicepresident del Parlament Lluís Corominas, els dirigents de l’ANC Jordi Sànchez i Agustí Alcoberro, els dirigents d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i Marcel Mauri, i l’expresident Artur Mas, entre d’altres.

Pel que fa al suposat comitè executiu, la Benemèrita apunta els noms dels membres del darrer govern de la Generalitat, entre els quals l’empresonat exconseller d’Interior Joaquim Forn -clau pel paper dels Mossos d’Esquadra l’1-O-, l’extitular de Salut ara resident a Bèlgica Toni Comín -a qui es relaciona amb la gestió dels locals de la votació-, i l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí, ara resident a Escòcia. També hi ha Santi Vila. L’alt càrrec de la Vicepresidència econòmica Josep Maria Jové és considerat una figura clau.

Així mateix, la Guàrdia Civil fa constar els noms dels membres de la Mesa del Parlament que van preferir tirar endavant amb les lleis de desconnexió malgrat els advertiments dels lletrats de la cambra (inclòs Joan Josep Nuet, de CSQEP), i també els dels secretaris generals de la Generalitat, als quals s’atribueix el coneixement de les mesures que el govern de Puigdemont pretenia aprovar. També hi consta Carles Viver Pi-Sunyer, arquitecte jurídic del procés i expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides