Mullader pel ‘cas Baños’ a l’ANC

L'exdiputat recorre contra l'exclusió de la seva candidatura, que la comissió electoral rebutja reconsiderar
antonio baños preguntes frequents
antonio baños preguntes frequents

L’exdiputat de la CUP i periodista Antonio Baños ha anunciat que presenta un recurs per poder presentar-se com a candidat al secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana després d’haver quedar exclòs del procés electoral que renovarà la cúpula de l’entitat.

El motiu adduït per la comissió electoral de l’ANC és el fet que Baños ha participat aquest dilluns a la tertúlia d’El Món a RAC1, de la qual és opinador habitual, durant la qual ell mateix ha comentat que no podia parlar de la seva candidatura, ja que els estatuts de l’ANC prohibeixen els candidats fer-se’n ressò en mitjans de comunicació.

Baños al·lega que la seva exclusió és “sorprenent”, ja que fa anys que intervé en tertúlies regularment, i que aquestes aparicions en mitjans formen part de la seva manera de guanyar-se el pa. També ha comentat que si no pot accedir al secretariat de l’ANC, seguirà com a soci de l’entitat, però ha apuntat també que, malgrat les exclusions (gairebé una vintena), el “tema més delicat” ha estat l’obertura del vot telemàtic “quan encara hi havia recursos oberts”.

L’exclusió de Baños ha generat polèmica a les xarxes socials, des d’on s’ha qüestionat la qualitat democràtica de l’entitat i s’han anunciat baixes. La mala maror s’ha traslladat posteriorment a l’acte de presentació de les candidatures d’aquest dimarts. Liz Castro, que ha fet costat Baños, va patir els estàndards democràtics de l’entitat quan, en les anteriors eleccions, el 2016, va guanyar el vot de les bases, però la presidència va ser per a Jordi Sànchez, favorit del secretariat nacional.

La comissió electoral de l’ANC, això sí, ha comunicat que no canviarà el seu parer per cap petició de reconsideració. De fet, un dels seus integrants, Xavier Vidal, ha explicat que van enviar un correu als candidats on s’explicitava que participar en tertúlies polítiques era una de les coses que no podien fer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.