El TC no treu Sànchez de la presó

Rebutja la suspensió pretesa pel candidat alternatiu a Puigdemont per assistir al ple d'investidura
tv3 jordi sanchez
tv3 jordi sanchez

El Tribunal Constitucional (TC) ha denegat la suspensió de la presó provisional dictada per l’Audiència Nacional contra Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i ara el diputat que Junts per Catalunya vol presentar com a candidat a la presidència en substitució de Carles Puigdemont. El número dos de la llista de JxCat pretenia assistir al ple d’investidura convocat pel president del Parlament, Roger Torrent, per dilluns.

Aquest dimarts, la defensa de Sànchez havia sol·licitat la suspensió de l’ingrés a la presó mentre TC decideix sobre el recurs d’empara interposat contra la mesura cautelar. La decisió coneguda aquest dimarts, més enllà de la suspensió denegada, no constitueix un pronunciament sobre el fons del recurs.

Fonts jurídiques citades per la Cadena SER havien destacat que s’havia dirigit contra l’ordre d’ingrés a la presó dictada l’octubre per la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, però no contra l’ordre dictada el 5 de desembre per Llarena, que va assumir després el cas.

Per la seva part, Llarena no té previst resoldre sobre la petició de llibertat de Sànchez abans del ple d’investidura de dilluns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides