Quines crítiques reben Pep Guardiola i el Manchester City?

guardiola city copa de la lliga
guardiola city copa de la lliga

L’exentrenador del FC Barcelona Josep Guardiola ha aixecat aquest cap de setmana el seu primer trofeu al futbol anglès, després que el seu equip, el Manchester City, s’imposés per 3-0 a l’Arsenal a la final de la Copa de la Lliga. La prèvia del partit havia quedat marcada per l’obertura d’un expedient per part de la Football Association (FA, la federació anglesa) al tècnic de Santpedor pel fet de portar durant els partits el llaç groc amb què l’independentisme català reclama l’excarceració d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis.

Amb la victòria a la butxaca, Guardiola ha manifestat que seguirà portant el llaç, decisió que defensa com “un tema d’humanitat”, i ha destacat que els parers de la UEFA i la FA en aquest sentit divergeixen.

A partir del mateix vespre ha corregut per les xarxes la crítica que li dedica el periodista de France Football Philippe Auclair: “La defensa de Guardiola de la “humanitat”, la condemna a la””detenció arbitrària” i l’elogi de la “democràcia” en la seva conferència de premsa en clar contrast amb la seva total manca de resposta quan Zahir Belounis, mantingut a Qatar en contra de la seva voluntat, li va enviar una carta oberta demanant ajuda”.

Des del 2013, Belounis, un exfutbolista francoalgerià, ha demanat ajuda no només a Guardiola, sinó també a l’actual entrenador del Real Madrid, Zinedine Zidane. El seu cas ha estat un dels escàndols que han posat en evidència la situació dels drets humans i les condicions laborals a l’emirat, al qual Guardiola va donar suport com a ambaixador de la candidatura per organitzar el Mundial del 2022 i ha defensat descrivint-lo com el país “més obert” del món islàmic.

Per bé que posteriorment ha elogiat Espanya dient que és un país “acollonant”, sovint s’han posat en contrast les seves floretes a Qatar amb el fet d’haver titllat Espanya d'”Estat autoritari” i haver apel·lat “a tots els demòcrates d’Europa i del món a fer-nos costat en la defensa dels drets avui amenaçats a Catalunya com el dret a la llibertat d’expressió política i el dret a vot”.

A més, Human Rights Watch ha descrit Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units (EAU), com un forat negre per als drets humans més bàsics, i considera que el Manchester City serveix a la família governant per conrear una imatge positiva que els ajuda a desviar l’atenció dels problemes del país. Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, l’amo del City, és membre de la família que mana a Abu Dhabi. El seu mig germà Khalifa és l’emir d’Abu Dhabi i el president dels EAU. Un dels seu germans, el príncep Mohammed, és vicecomandant suprem de l’exèrcit dels EAU i hereu d’Abu Dhabi. En la seva roda de premsa posterior al partit, Guardiola ha felicitat tot el club, citant específicament Mansour, pel títol conquerit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides