La cúpula judicial planta Torrent

Han abandonat un acte quan el president del Parlament ha denunciat l'existència de "presos polítics"
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dividit el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) quan ha denunciat l’existència de “presos polítics” a l’Estat espanyol durant el discurs que ha pronunciat aquest divendres amb motiu de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort.

“Cal denunciar l’existència de presos polítics acusats de rebel·lió i sedició per delictes inexistents”, ha afirmat el president de la cambra catalana en presència del ministre de Justícia, Rafael Català.

Aquestes paraules han provocat que abandonessin la sala el vicepresident del TSJC, Jose Maria Barrientos; el Fiscal en Cap de Catalunya, Franciso Banyeras; la fiscal de Barcelona, Concha Talón; l’exdegà del Col·legi, Eugeni Gay; les diputades de la Junta de l’ICAB Julia Herrero i Carmen Valenzuela. D’altres han aplaudit al president.

El president del Parlament ha denunciat que “s’han produït lesions greus de drets polítics”, ja que “la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes no es pot materialitzar perquè els tribunals, a instàncies del poder Executiu, ho impedeixen”.

Això no obstant, Torrent s’ha mostrat convençut amb què “el sistema judicial espanyol és ple de bons professionals que creuen en la justícia, en la democràcia i en l’Estat de Dret”, alhora que ha fet una crida perquè “els professionals del món jurídic assumeixin la gravetat del moment en què vivim”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides