El Govern central no permetrà una presidència simbòlica

Méndez de Vigo assegura que el 155 es mantindrà activat "fins que calgui"
mendez de vigo
mendez de vigo

L’executiu de Mariano Rajoy no permetrà “de cap manera” que Carles Puigdemont pugui ostentar cap mena de presidència simbòlica des de Brussel·les. Així de taxatiu ha estat el portaveu del govern central, Íñigo Méndez de Vigo.

En declaracions a RNE, Méndez de Vigo ha insistit que “això de la presidència simbòlica no existeix, només serveix per donar-li un sou a aquest senyor, que està acusat de delictes molt greus”, afegint que “ha fugit de la justícia per no sotmetre’s a ella”.

Davant la possibilitat que una assemblea d’electes pugui investir Puigdemont de manera simbòlica, el ministre portaveu ha dit que aquesta fórmula “té molt poc recorregut perquè és il·legal i seria un error”, però per si de cas, “la recorreríem” davant el Tribunal Constitucional.

El portaveu del govern central s’ha preguntat: “què és això de tenir un president que està a 1.500 km? Això el Govern no ho consentirà“. Aqui, Méndez de Vigo ha advertit que l’executiu de Rajoy mantindrà l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya “fins que calgui”.

Méndez de Vigo ha afirmat que l’aplicació del 155 “ha portat estabilitat” a Catalunya, i ha assegurat que “fins que no hi hagi un govern que es constitueixi d’acord amb la llei i dins de marc legal i l’Estatut, el 155 estarà en vigor.

En la mateixa línia s’ha expressat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, qui ha dit que la investidura d’un nou president de la Generalitat està en mans de JxCat (PDECat) i ERC, però que “el problema aquí és la persona, perquè tenen majoria suficient” per formar un nou govern.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides