Històrics del PSC, CDC, UDC i PP fan costat Iceta

Exconsellers de diferents governs de la Generalitat signen dos manifestos a favor del candidat socialista
Título de la imagen
Título de la imagen

Lluís Alegre, Josep Antoni Duran i Lleida, Ignasi Farreres, Xavier Hernández i Antoni Isac, tots ells exconsellers d’UDC de la Generalitat, Josep Miró i Ardèvol, exconseller de CDC, i els qui van ser consellers socialistes al govern de Catalunya, Caterina Mieras, Josep Maria Rañé, Xavier Sabaté i Joaquim Llena, han signat un manifest de suport al candidat del PSC, Miquel Iceta, a les eleccions d’aquest dijous, 21-D.

Entre els signats també hi destaquen exdiputats i exsenadors socialistes com Martí Carnicer, Montserrat Capdevila, Joan Ferran o Joan Rangel, i també hi ha les firmes d’exparlamentaris d’UDC com Jordi Casas, Conxita Tarruella i Salvador Sedó. Però també han signat a favor d’Iceta l’exdiputat del PP, Manuel Milián Mestre o l’exdiputat de CDC, Josep López de Lerma. Altres noms que donen el seu vot a Iceta són els exalts càrrecs del govern català Félix Riera, Xavier Casas, Francesc Castellana, Jaume Galofré o Pilar de Torres.

El manifest que demana el vot per Iceta diu que el candidat socialista és l’únic que garanteix el retorn a la legalitat, el reconeixement de Catalunya com a nació, i la reconciliació entre els catalans. Els signants afirmen que “des de la diversitat dels nostres orígens ideològics i/o partidistes, creiem que cal obrir una etapa de reconciliació entre tots els catalans i les catalanes de bona voluntat, fugir de la polarització actual i construir ponts de diàleg entre tots nosaltres i Espanya”, i que per això, en “aquests moments creiem que la candidatura a la presidència de la Generalitat, encapçalada per Miquel Iceta, reforçada amb l’acord amb Units per Avançar, és la que millor recull les possibilitats d’obrir una nova etapa de concòrdia i de diàleg que retornin la pau social i política a Catalunya”.

Un segon manifest a favor d’Iceta és el que han signat dirigents històrics del PSC com són Irene Balaguer, Josep Maria Carreras, Daniel Font, Jordi Font, José Antonio González Casanova, Joan Carles Mas, Manuel Mas, Raimon Obiols i Eduard Rivas. Amb el títol de “Què votarem?”, els signants afirmen que “el nostre catalanisme no admet la divisió antidemocràtica entre “bons i mals catalans”, sinó que és el catalanisme de la pluralitat i de la unitat civil del poble de Catalunya”, afegint que “és l’únic catalanisme que ens pot treure de l’actual atzucac”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari